Kinderen

Printervriendelijke versie

Naar de dokter

Als je naar de dokter in het ziekenhuis moet, ga je waarschijnlijk naar de kinderarts of de KNO-arts. In MC Dronten kun je gewoon naar het spreekuur van deze artsen. Ook kun je veel onderzoeken laten doen in MC Dronten. Als je geopereerd moet worden of als er bepaalde onderzoeken gedaan moeten worden, ga je naar MC Zuiderzee (het ziekenhuis in Lelystad) of MC Emmeloord.

Ingreep, operatie of opname
Voor buisjes in je oren of amandelen knippen, ga je naar MC Emmeloord.
Voor grotere operaties ga je naar MC Zuiderzee.
Als je een tijdje in het ziekenhuis opgenomen moet worden in het ziekenhuis, ga je ook naar MC Zuiderzee.
Op de websites van MC Emmeloord en MC Zuiderzee vind je informatie over alles wat je moet weten over je bezoek aan het ziekenhuis. Er zijn pagina’s speciaal voor kinderen en voor tieners en voor je ouders. Je kunt je ouders vragen of ze samen met jou de websites bekijken.

www.mcemmeloord.com
www.mczuiderzee.com

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.