Radiologie

Printervriendelijke versie

U bent welkom op de afdeling Radiologie van MC Dronten voor het maken van röntgenfoto's en echo-onderzoeken. Een afspraak voor het onderzoek kunt u maken bij de afdeling Radiologie via telefoonnummer (0320) 27 17 42. U heeft voor de onderzoeken een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Uw behandelend arts geeft op het speciale aanvraagformulier aan welke röntgenfoto’s of echo-onderzoek gemaakt moeten worden. Deze aanvraag en uw patiëntenpas neemt u mee naar uw afspraak bij de Radiologie. Bij de balie van de afdeling Radiologie wordt het formulier ingescand. Daarna krijgt u het formulier terug en geeft u deze af aan de laborant die u komt halen voor het onderzoek.

Openingstijden Radiologie
De afdeling Radiologie is op alle werkdagen (maandag tot en met vrijdag) geopend van 8.30 uur - 12.15 uur en van 13.00 uur - 16.30 uur.

Uitslag van het onderzoek
De röntgenfoto's en echo-onderzoeken worden beoordeeld door de radioloog. Deze arts stuurt de uitslag naar de arts die het onderzoek heeft aangevraagd (uw huisarts of medisch specialist). U krijgt de uitslag van uw behandelend arts.

 

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.